Ruislip Extension

Rear Extension

Our design for this full house refurbishment including extending the back of the house over all 3 floors. The ground floor is the largest of the extensions and the interior space is carefully planned to open up the house in to a large family living space. Our extension design uses modern brickwork, stone copings and large sliding glass doors that allow the space to flow on to the patio and garden.

Interior Design

On the interior the new timber roof joists are made a feature of the design and exposed. The timber gives texture to the extended part of the space compared with crisp white plasterboard ceilings that are used in the renovated parts. A rough texture is also used on the patio that is designed with reclaimed bricks in a herringbone pattern.

The same palette is used for the kitchen design which is designed in a mix of hand painted and natural finished timber. The splashback is finished in an aged bronze which adds more texture, as do the precast concrete wall panels.

Family Living Space

The design aims to make good use of the relatively large garden, as well as create an open plan space that still feels intimate. The space is planned in to distinct kitchen, living, and dining areas, and a further snug area that is created close to the glazing with a timber seating area and wall panelling.

Share
Next Kingston Conversion
© 2PM Architects