Muswell Hill Extension Interior

Muswell Hill House

This project involved the refurbishment and extension of a Victorian terraced house in the Muswell Hill Conservation Area in Haringey, North London. Our clients had recently purchased the house, and with a growing family were keen to renovate and extend the property to suit their needs.

Like many Victorian houses in the area, the existing configuration at the rear of the property was lacking in natural light, and the original subdivision of the space meant that it suffered from a lack of connection with the garden. Our design changed all of that, opening up the space filling it with natural light, and making the connection with the garden central to the flow of the house.

House, Extension, Refurbishment, Conservation Area

Muswell Hill Extension Plan
Our design is contemporary and uses high-quality materials and joinery throughout while maintaining the character and tactile nature of the space through the use of herringbone flooring and warm, rich surfaces. In addition to the main extension to the rear, the project included a bespoke kitchen and the refurbishment of several spaces including bathrooms and a small home office.
Muswell Hill Extension Kitchen
Muswell Hill Extension Bathroom
Overall the project creates a fantastic new space for our clients to live in and to enjoy as a family and has met all of the key elements of their brief while creating a very high-quality design appropriate for both the Victorian style of the house and the overall context of the Muswell Hill Conservation Area.

Enquiries

contact

If you have a project you would like to discuss with us then just drop us a line using this form and we will get back to you. Or call us in our London studio on 020 3920 9805.

We will be happy to help and we look forward to hearing from you.

Call

+44 (0)20 3920 9805

Studio

45 Dresden Rd, London, N19